Jan Vrieland

IMG_9979

“Ons dagelijks leven rust in een geheim dat tot de verbeelding spreekt en daarmee openstaat voor interpretatie in beelden,” zegt Jan Vrieland, de kunstenaar wiens werk in de ramen hangt.

De werken kunnen in deze tijd van het jaar chronologisch gelezen worden. Het schilderij links past bij de 40 dagen voor Pasen. Het heeft gesloten donkerrode en paarse vormen en drukt droefheid om het lijden van Jezus uit. In de kapel is paars de kleur van bezinning en inkeer. Samen geven wij uiting aan soberheid en ingetogenheid door te vasten.

Het schilderij rechts heeft open kleurvlakken in blauw en groen en drukt vreugde uit vanwege de opstanding van Jezus. Groen is de kleur van hoop. Blauw is de kleur van de hemel.

Jan Vrieland: “Als het verticale en het horizontale in de ervaring één worden, vallen waarheid en werkelijkheid samen. Een verticaal horizontalisme schept ruimte voor de grootst mogelijke werkelijkheidservaring.”

Jan Vrieland

De kunst in A l l e m a n s v e n s t e r  tijdens de vastentijd en Pasen is ter beschikking gesteld door w w w . A r s P r o D e o . n l

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s