Adres

“In de Allemanskapel van sint Joris”

Oudezijds Achterburgwal 104 sous, Amsterdam.

De Allemanskapel op de Wallen is het hart van leefgemeenschap Oudezijds 100.

Vooraanzicht

In 1955 ontstond op Oudezijds Achterburgwal 100 een kleine woongemeenschap die uitgroeide tot een groep van zo’n vijfenzeventig mensen, die nu samen wonen in een aantal panden aan de Oudezijds Achter- en Voorburgwal. Ook zijn er meer dan honderd vrijwilligers uit heel Nederland aan Oudezijds 100 verbonden, die meehelpen op de medische hulppost, met de administratie, tijdens weekend diensten, in het maatschappelijk werk, of aan de receptie.

Soms komen mensen in grote problemen zoals werkloosheid, scheiding, ziekte, financiële zorgen, gebrek aan geldige reisdocumenten, isolement of dakloosheid. Oudezijds 100 beoogt mensen bij te staan vanuit een principiële wederkerigheid van hulp vragen en hulp geven. Wonen of werken in de gemeenschap is samen leven en werken en daarmee niet alleen anderen helpen, maar ook zelf geholpen worden.

De kerngroep van de gemeenschap wordt gevormd door de communiteit Spe Gaudentes (‘zij die zich verheugen in de hoop’) en bestaat uit een tiental mensen die de dagelijkse verantwoordelijkheid draagt voor het reilen en zeilen van de gemeenschap. De leden van de communiteit verbinden zich aan elkaar voor het leven. Zij doen dit vanuit de roeping om het evangelie van Jezus Christus praktisch vorm te geven en present te stellen in de binnenstad van Amsterdam.

Er zijn dagelijks open samenkomsten in de huiskapel. De bewoners komen van veel verschillende christelijke geloofsbelevingen. Dit maakt het wonen en werken op deze plek zo bijzonder.

ODZ Logo Oudezijds 100 PMS-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s