Nuit Blanche in de Allemanskapel

De start van Allemansvenster met Nuit Blanche was prachtig. Afwisselend met Sjaak, Brenda, Matthijs, Christiaan, Harm, Liselotte, Lobke en Coby heb ik de hele nacht op de stoep gezeten. Er zijn wel 1000 bezoekers langs geweest, die genoten van de rust en vrede in de kapel.Er waren twee projecties in de kapel te zien en drie kunstwerken.

2012 Willemijn de Groot

Zo hing er een blauw zijden  werk in het centrum van de kapel. Het werk heet Wanhoop en deze emotie is heel herkenbaar zichtbaar als verlatenheid: De afgebeelde figuur zakt door de grond en rijt de stof kapot. Door het op deze plek op te hangen, kreeg het werk een diepere betekenis. Jezus heeft het meegemaakt. Hij was door God verlaten en riep aan het kruis uit:

“Mijn God, mijn God waarom hebt u mij verlaten?”

Het gevoel door God verlaten te zijn, is voor veel mensen een reden om niet langer in God te geloven. Maar juist dat moment van je verlaten voelen, brengt Jezus dichterbij.

De festival organisatie en mensen uit de gemeenschap merkten op hoe goed de locatie en mijn werk bij elkaar passen.

Bezoekers kwamen binnen en gingen even zitten om te kijken naar de beelden en te luisteren naar de muziek en een kaarsje te branden. Sommigen schreven de naam van een geliefde in het intentieboek en er werd veel in de bijbel op het altaar gebladerd.

Hieronder een impressie in beelden:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een Reactie op “Nuit Blanche in de Allemanskapel

  1. Pingback: (na)zomer | Allemansvenster·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s