Stof tot nadenken

In het voorjaar van 2014 werkt kunstenaar Sara Vrugt in het kerkatelier van de Oude Kerk aan een installatie met 118 kerkstoelen. Aan de hand van verhalen over de Oude Kerk en de buurt om de kerk heen, heeft stadsdichter Anna Enquist een gedicht geschreven van precies 118 woorden lang. In de bekleding van elke stoel is één woord van het gedicht verwerkt.

In de ramen van de kapel is met zittingen van vier stoelen een nieuw, kort gedicht gevormd. Dit gedicht spreekt over wat er binnen in de kapel gebeurt.

Woorden plukken 
de heilige woorden

photo-9

photo 2

ONTWERPFASE

Sara Vrugt nam foto’s van het houten gewelf van de Oude Kerk en gebruikte deze foto’s  om nieuwe dessins te ontwikkelen voor de bekleding van de 118 stoelen. Het ontwerp voor elke stoel is gebaseerd op verzamelde verhalen: mythes, anekdotes en persoonlijke verhalen die aan de Oude Kerk, de Wallen of stad verbonden zijn. In elke zitting is ook één woord verwerkt uit het gedicht dat stadsdichter Anna Enquist voor de stoelen schreef. De ontwerpen zijn industrieel geweven en er worden met de hand details op aangebracht.

In de maanden april en mei wordt met een groep doorgewinterde borduurders onder leiding van Sara gewerkt aan het handmatig aanbrengen van details op elke stoel. Loop gerust eens binnen in het atelier van de Oude Kerk op woensdag, vrijdag of zondag.  Ook zijn er lezingen te beluisteren. Van harte welkom!

Meer info: Stof tot nadenken

photo 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s