Kruizenkruis

Tijdens de 40 dagen voor Pasen vasten we in de gemeenschap. Dit doen we door tijdens de avondmaaltijden niet te spreken en alleen nog maar op zondagavond vlees te eten. In de vastentijd bereiden we ons voor op het paasfeest. We denken samen na over wat vasten voor ons betekent. Vasten kan je beleven als een soort woestijntocht. Het is loslaten, bijvoorbeeld van lekker eten. Het is ook uitkijken met vreugde en hoop. Het is een soort stilstaan.

We zoeken inspiratie door samen te komen op woensdagavond. We maakten samen in de loop van de weken een kunstwerk wat je hier kunt zien. Het groeide en kreeg steeds meer vorm. Het begon ermee dat iedereen iets in gedachten genomen heeft, wat hij of zij achter wilde laten en een kruis spijkerde. Vervolgens hebben we al die kruizen aan elkaar getimmerd. De tweede week hebben we in de bijbel gelezen over voorbeelden van andere mensen die hebben gevast. We hebben gezien dat ze dat om allerlei verschillende redenen doen. We hebben tips & tricks gedistilleerd uit de verhalen en daarmee ons kruizenkruis versierd.

Deze week beantwoorden we de vraag ‘waarvoor ben ik geschapen’. Dat mag iedereen in één woord op een papiertje zetten en als het ware ‘offeren’ aan God door dat te bevestigen aan het kruis.

Kruizenkruis

kruizenkruis detail

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s